Rusia nu va putea ieși din sancțiuni, dacă nu va fi executat mandatul de arestare pentru dictatorul Vladimir Putin

18 03 2023 Ф 1

După cum relatează RBK-Ucraina, acest lucru a fost declarat într-un comentariu la The New York Times de fostul ambasador cu misiuni speciale, care a condus Biroul pentru Justiție Penală Globală din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Steven Rapp. „Dacă el (Putin, — n.red.) călătorește, riscă să fie arestat. Acest lucru nu va dispărea niciodată”, a remarcat Rapp. Fostul ambasador a adăugat că Putin trebuie să se prezinte în fața instanței, altfel Rusia nu va putea scăpa de sancţiuni. „Ori Putin se va prezenta la Curtea Internaţională de la Haga, ori va fi din ce în ce mai izolat și va muri cu această povară”, a precizat fostul oficial al Departamentului de Stat.

Vă reamintim că la 17 martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin, acesta fiind vinovat de deportările ucrainenilor.

Ulterior s-a aflat că o astfel de decizie a Curții Internaționale de Justiție poate limita semnificativ capacitatea dictatorului de a călători în străinătate, acesta putând fi arestat în 123 de țări.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий