Rusia pierde zilnic 500 de soldați pe front și a implicat deja 85 la sută  din efectivul  armatei în războiul din Ucraina

13 08 2022 F 6

500 de ocupanți ruși sunt uciși sau răniți în fiecare zi pe frontul din Ucraina, iar ritmul general al ofensivei Rusiei a încetinit din cauza livrării de noi arme Forțelor Armate ale Ucrainei. Despre aceasta scrie „The New York Times” cu referire la declarația adjunctului ministrului Apărării pentru politică, Colin Kahl, și la o sursă din Administrația Biden. „Cred că este sigur să presupunem că rușii au pierdut probabil 70.000 sau 80.000 de militari în mai puțin de șase luni”, a spus el. Potrivit oficialului, ocupanții au obținut câteva succese minore în estul Ucrainei, dar i-au costat extrem de scump datorită noilor arme și acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei. Astfel de pierderi înseamnă că Rusia nu va putea ocupa estul Ucrainei până la sfârșitul anului.

Potrivit informațiilor, Moscova a implicat în război armata cecenă și luptători sirieni. Prin această decizie, Kremlinul a reușit să evite indignarea internă în Rusia din cauza pierderilor armatei ruse și a necesității de a desfășura o mobilizare generală.

Seth Jones, directorul programului de securitate internațională la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, a subliniat că armata rusă este serios epuizată. „Acest lucru le afectează capacitatea de a desfășura o campanie terestră eficientă în Ucraina”, a adăugat el.

Potrivit oficialilor americani și europeni, armata rusă suferă pierderi semnificative și le este greu să atragă rezerviști și recruți în luptă. Federația Rusă și-a implicat deja aproape 85 la sută din armata sa în război, mobilizând trupe din extremul orient al țării.

Vom aminti că din dimineața zilei de 12 august, pierderile totale în luptă ale inamicului au fost de aproximativ 43 mii 200 de oameni. Între timp, pierderile zilnice ale Ucrainei pe front au scăzut.

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий