Rusia preia atacurile cu rachete de croazieră

8 12 F 6

Atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei în noaptea spre vineri, 8 decembrie, ar putea indica începutul unei campanii de atacuri asupra infrastructurii critice a Ucrainei, pentru care Kremlinul s-a pregătit în ultimele luni, relatează Sky News cu referire la un oficial anonim. Potrivit sursei, în ultimele săptămâni, Occidentul a subliniat faptul că Rusia ar putea lansa o campanie coordonată de iarnă de lovituri asupra infrastructurii energetice critice din Ucraina. „Și, în evaluarea noastră, noaptea trecută, Rusia ar fi putut încerca să înceapă această campanie”, a adăugat el. Potrivit oficialului, Rusia a lovit Ucraina folosind bombardiere grele, „foarte probabil Tu-95, care nu au fost de fapt folosite în ultimele câteva luni”.

Occidentul consideră că rachetele de croazieră lansate de Rusia sunt probabil  „muniții sofisticate ghidate cu precizie, pe care rușii le-au depozitat aproape sigur în ultimele luni”, a precizat sursa. „Cu toate acestea, rapoartele preliminare indică faptul că majoritatea rachetelor au fost interceptate. În pofida morții tragice a cel puțin unui civil, pagubele par să fie minime”, a adăugat el.

Vom sublinia că în dimineața zilei de 8 decembrie, Rusia a tras 19 rachete de croazieră H-101 și H-555 asupra Ucrainei, dintre care Forțele Aeriene au doborât 14. Atacul din Pavlohrad, regiunea Dnipropetrovsk, a ucis o persoană, a rănit alte câteva și a avariat o instalație industrială.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий