Rusia va încerca prin discreditările  în Moldova să țină în încordare Ucraina

3 03 2023 F 10

Autoritățile ucrainene ar putea examina chestiunea privind acordarea de ajutor Moldovei, inclusiv pe cale militară, dacă va exista un apel corespunzător din partea Președintelui Moldovei, Maia Sandu, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională, Oleksii Danilov, într-un interviu acordat pentru RBK-Ucraina.

„Dacă va fi un astfel de apel, chestiunea poate fi examinată cu luarea în considerare a tuturor proceselor și circumstanțelor care vor avea loc. Mai ales că suntem vecini», a menționat el.

Potrivit lui Danilov, în Rusia există încă un plan de discreditare și de complot în Moldova, pe care ea va încerca să-l implementeze. Ucraina nu va putea să nu atragă atenția acestui lucru. „Va trebui să ținem o parte a armatei noastre la frontiera cu Moldova. Acesta este un procedeu clasic, aici nu este nimic nou”, a explicat secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei.

Între timp, Ucraina, la frontiera cu Moldova, construiește deja fortificații din cauza unei posibile amenințări din partea Transnistriei, a declarat Serviciul de Stat de Frontieră al Ucrainei. De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei nu exclud pericole din Transnistria, deși nu există nicio amenințare pentru a deschide al doilea front.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий