Rușii încordează situaţia din ţara lor pentru a obține nu  mobilizare ascunsă, ci una deschisă

21 08 2022 F 7

Ucraina nu este implicată în accidentul și moartea propagandistei ruse Daria Dugină, fiica personajului public din Federația Rusă și ideologul „lumii ruse”,  Aleksandr Dugin. Despre aceasta a declarat consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, în cadrul telemaratonului informativ, transmite Ukrinform.

„Ucraina cu siguranță nu are nimic de-a face cu accidentul de ieri, pentru că nu suntem un stat criminal precum Federația Rusă și, cu atât mai mult, nu suntem un stat terorist”, a subliniat reprezentantul Oficiului Preşedintelui. Potrivit lui Podoliak, rușii încordează situaţia pentru a obține nu  mobilizare ascunsă, ci una deschisă. Potrivit unei alte versiuni a consilierului Oficiului Preşedintelui, în Rusia  diverse grupuri politice se luptă acum între ele pentru redistribuirea spațiului ideologic din interiorul țării.

După cum s-a comunicat, automobilul condus de Daria Dugina a explodat lângă Moscova. Șoferul a murit. Daria, în vârstă de 29 de ani, ca și tatăl ei, era angajată în propagandă: a condus un canal Telegram în care susținea războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Ea a apărut și ca expertă în talk-show-uri și a ținut prelegeri la librăria de extremă-dreapta „Frunze”.

În martie 2022, Daria Dugin a fost inclusă în lista sancțiunilor SUA, iar în iunie a fost sancționată şi de Marea Britanie.

Mass-media americană îl numesc pe Aleksandr Dugin „mentorul” președintelui rus Putin. Ideile filosofului, printre altele, au devenit fundamentul ideologic al invaziei Rusiei în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий