Ruslan Zaparaniuk: „Planificăm deschiderea Punctului de trecere şi control „Diakivţi”  în Ziua marcării Integrităţii Ucrainei”

31 12 2022 F 2

În preajma Anului Nou, şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, a acordat un interviu Audiovizualului public regional. Comentând bugetul regional pe anul 2023, Ruslan Zaparaniuk a accentuat că se prevede crearea Centrului de reabilitare pentru veterani. „În planurile noastre este crearea centrului de reabilitare. Am examinat câteva variante pentru aceasta, în deosebi Spitalul pentru veterani din Cernăuţi şi Spitalul din fostul raion Herţa. Chestiunea va fi încă discutată. Planificăm să creăm acest centru prin cofinanţarea din Bugetul de stat. Deocamdată nu se ştie suma necesară. În afară de aceasta, în regiune sunt puţini specialişti calificaţi în domeniul reabilitării bolnavilor, de aceea vor fi invitaţi asemenea specialişti din alte regiuni”, a comunicat şeful AMR Cernăuţi.

La întrebarea despre deschiderea Punctului de trecere şi control „Diakivţi”, planificată pentru anul 2022, Ruslan Zaparaniuk a făcut următoarea precizare: „El va funcţiona la fel ca şi Punctul de trecere şi control „Crasnoilsc”. Acolo vor fi aceleaşi condiţii pentru pietoni, autoturisme  şi camioane.  Vor avea dreptul să intre şi să iasă camioane fără încărcături sau cu încărcături până la 3,5 tone. Punctul de trecere „Diakivţi” este gata în proporţie 92-93 la sută. Planificăm deschiderea lui în Ziua Integrităţii Ucrainei”. Adică la 22 ianuarie.

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

 

Добавить комментарий