„Salut” de 1 mai cu rachete rusești

1 05 Ф 2

În timpul unui atac masiv cu rachete în noaptea de 1 mai, Forțele de Apărare Antiaeriană au doborât 15 rachete de croazieră inamice din 18 lansate, a comunicat  comandantul suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii  Zalujnyi în Telegram. „În jurul orei 02:30, invadatorii ruși au atacat Ucraina din avioane strategice de aviație – nouă avioane Tu-95 din regiunea Olenegorsk (regiunea Murmansk) și două avioane Tu-160 din regiunea Mării Caspice”, a postat el.

Zalujnyi a precizat că au fost lansate un total de 18 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555.

El a mai menționat că 15 rachete au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare antiaeriană ale Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Forțele de Apărare Antiaeriană ucrainene au distrus toate țintele aeriene inamice în spațiul aerian al capitalei în noaptea de 1 mai, a informat Administrația Militară Orășenească Kiev, citată de RBK-Ucraina. „În această noapte inamicul a întreprins un alt atac aerian masiv asupra Ucrainei. Al doilea la rând în ultimele 3 zile”, se subliniază în comunicat. Se raportează că armata rusă a lansat o lovitură complexă – simultan cu rachete de croazieră și drone.  Potrivit informațiilor operative, în momentul de față nu s-au înregistrat victime în rândul populației civile și nici deteriorări ale infrastructurii.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий