Sănătate.  Semnele arterelor înfundate. Metode naturale de curățare a vaselor de sânge

000 Acum RODIA

Sistemul circulator este alcătuit din inimă și vasele de sânge, care sunt arterele, venele și capilarele. Mai exact, arterele sunt vasele prin care sângele circulă de la inimă către țesuturi cu oxigenul și nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului.  Cu toate acestea, atunci când circulația sângelui se deteriorează, țesuturile nu mai primesc oxigen și substanțe nutritive, ceea ce duce la apariția unor boli grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord precoce, deoarece arterele se înfundă cu colesterol sau plăci de calciu.

Când se acumulează prea multă placă în interiorul unei artere, aceasta se înfundă și fluxul sanguin încetinește sau se oprește. Fluxul redus de sânge poate duce la „ischemie”, adică la un aport insuficient de oxigen către celulele organismului. Arterele periferice blocate în partea inferioară a corpului cauzează în principal dureri și crampe la nivelul picioarelor.

Sunt câteva semne care indică artere înfundate și care trebuie observate imediat:

  • Apariția unor cute longitudinale la nivelul lobilor urechilor: acest simptom poate indica faptul că colesterolul blochează lumenul arterelor care alimentează inima, ceea ce reduce aportul de oxigen și face ca inima să lucreze intens, iar pereții să se îngroașe mult mai mult.
  • Arsuri sau greutate la nivelul gambelor: atunci când senzațiile neplăcute sunt resimțite după ce se merge pe distanțe scurte, acesta poate fi un semn de varice în contextul blocării arterei femurale. Acest lucru se datorează faptului că vasele nu pot face față fluxului de sânge, provocând umflături și dureri.
  • Crampe la nivelul mușchilor gambei și al picioarelor: acesta este un simptom foarte frecvent care poate indica blocarea plăcii în arterele periferice.
  • Dureri în partea inferioară a spatelui: acest semn apare atunci când fluxul sanguin către coloana vertebrală este afectat, așa că trebuie atenuate munca sedentară sau leziunile care cresc sarcina.

Metode naturale de curățare a vaselor de sânge

Sunt  evidențiate câteva alimente care ajută la curățarea naturală și rapidă a arterelor:

  • Grapefruit: conținând nutrienți precum pectine, vitamina C și fibre, acestea ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă.
  • Ceaiul verde: această infuzie naturală protejează celulele de îmbătrânirea prematură, crește elasticitatea și normalizează metabolismul colesterolului. Specialiștii recomandă consumul unei cești de ceai verde de două ori pe zi, adăugând o felie de lămâie.
  • Merele roșii: conțin o cantitate mare de proantocianidină și antioxidanți naturali care ajută la reducerea colesterolului. Astfel, se recomandă să mâncați un măr după micul dejun și unul după prânz pentru a reduce absorbția substanțelor nocive în sânge.
  • Năutul: conține fibre alimentare care absorb toxinele și substanțele nocive, permițând curățarea pereților arterelor.
  • Ulei de măsline extravirgin: conține aminoacizi valoroși, Omega-3 și Omega-6, care protejează vasele de sânge de deteriorarea plăcii și normalizează metabolismul carbohidraților. (Doctorul zilei)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий