Sănătate şi frumuseţe. Cură de slăbire cu flori de soc

00 Floarea de soc

Socul, acest arbust care ne bucură în prezent cu florile sale minunate, este exploatat mai ales pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, sudorifice şi galactogene, dar are şi alte virtuţi terapeutice. Capacitatea sa de a regla metabolismul şi de a stimula funcţiile de eliminare face din soc un excelent adjuvant şi accelerator în curele de slăbire şi în cele de curăţare a organismului. Dieta în care sunt folosite preparate din flori de soc, ajută la eliminarea nu doar a kilogramelor şi celulitei, ci  elimină şi toxinele.

Trebuie de ştiut că o cură cu preparate pe bază de flori şi fructe de soc, a cărei capacitate de a ne face să pierdem kilograme este uluitor de mare, dar este foarte important să înţelegem că fără celelalte două aspecte – dietă şi mişcare – nu vom obţine rezultatele dorite.

„Indiferent de motivul pentru care slăbeşti, sănătate sau estetică, este important să conştientizezi că ai nevoie de un plan bine pus la punct pe care să-l respecţi până la capăt. Acest plan trebuie să aibă în vedere trei aspecte. Într-un program de pierdere în greutate, este recomandată o dietă fără carne (cu excepţia peştelui, de 2-3 ori pe săptămâna), fără mezeluri şi alimente prăjite, fără produse cu aditivi alimentari, zahăr, margarină şi băuturi răcoritoare. Activitatea fizică este şi ea foarte importantă, iar de foarte mare ajutor este şi utilizarea florilor de soc”, explică, pentru Adevărul, fitoterapeutul Elena Badea.

Specialistul recomandă începerea planului de pierdere în greutate cu soc după conştientizarea faptului că, fără a renunţa la câteva obiceiuri alimentare şi fără un pic de mişcare, nu se vor obţine rezultate spectaculoase. Odată luată hotărârea de a începe dieta corectă cu adjuvantul minune, iată de ce beneficii ne putem folosi. Socul determină o scădere rapidă în greutate prin normalizarea metabolismului şi prin stimularea funcţiilor de eliminare, fiind utilizat în curele de slăbire şi în cele de detoxifiere.

Pentru o cură cu floare de soc, planta poate fi utilizată sub formă de infuzie, tinctură sau în combinaţie, fiecare din variante cu potenţialul ei de a reduce kilogramele în plus.

Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute, se filtrează şi se consumă cât mai caldă posibil. Se fac cure cu maximum 3 căni de infuzie neîndulcită pe zi, timp de două săptămâni, cu o pauză de o săptămână, deoarece acesta este un diuretic, explică fitoterapeutul.

Aliat împotriva celulitei. Tinctura de flori de soc ajută nu doar la pierderea în greutate, ci şi în lupta cu celulita. Prin eliminarea toxinelor şi a apei reţinută în organism, se va observa o îmbunătăţire a funcţionarii organismului, scăpând de edem şi aspectul de coajă de portocală.

Pulberea. Se obţine prin măcinarea fină, cu râşniţa electrică de cafea, a florilor uscate ale plantei. Depozitarea pulberii obţinute astfel se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 2 săptămâni (deoarece uleiurile volatile se evaporă foarte rapid). De regulă, se administrează de 3 ori pe zi, câte o linguriţă rasă, pe stomacul gol.

Cea mai accelerată modalitate şi o soluţie pentru a combate obezitatea este cura cu tinctură de flori de soc.

Tinctura. Se pun într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori de soc, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat vreme de două săptămâni, în borcanul închis ermetic, după care lichidul se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează din acest remediu de patru ori pe zi, câte 50 de picături, diluate în 50 ml de apă fiartă şi răcită, de patru ori pe zi în cure de câte 2 luni.

Atenţie! Consumate în exces, preparatele pe bază de soc pot deveni periculoase.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий