Săptămâna artei și culturii la Liceul din Cupca

23 4 ES 1

Cultura artistică este un obiect relativ mai nou printre celelalte. Muzica,  cântecul, dansul, pictura, desenul, sculptura, arta decorativă, dar și tradițiile meșteșugărești mai vechi sau mai noi așa ca țesutul, brodatul, croșetatul, împletitul, olăritul, cismăritul, pictatul pe sticlă,  zugrăvitul,  ornamentele naționale efectuate în diferite moduri. Toate acestea se studiază în cadrul orelor de artă, muzică și literatură și  fac parte din totul ceea ce ne aduc bucuriile în viață, ne fac viața oricât de grea ar fi ea mai frumoasă și mai viu colorată.

Crearea unor obiecte din lemn sau plastic, brodatul cu mărgele pe desenele din pânză, pictură sau desene, aplicații din hârtie color, metal moale, carton etc. sunt practicate și de unii dintre elevii noștri.

Elevii claselor primare, frățiorii Elena Maria și Pavel Dugan au pregătit două tablouri pictate și  ouă ornamentate cu mărgele. De asemenea au brodat un tablou. Au montat o motocicletă Lego.

23 4 ES 2

Antonia Bicer, elevă în clasa 3-ea, și sora ei Anastasia Bicer, elevă în clasa 5-ea, practică art-diamantul. Pavel Schipor, elev în clasa a 3-ea de asemenea practică această îndeletnicire.  Iar elevii clasei a 6-ea, frățiorii Ionel și Ana Maria Bicer, au o îndeletnicire destul de interesantă, din detalii din lemn sau plastic știu să monteze, conform indicațiilor respective, diferite obiecte: mini căsuțe, automobile, motociclete, corăbioare etc. Sunt foarte atenți și preocupați de ceea ce fac.

Eleva clasei a 7-ea, Varvara Gajim practică art-diamantul, făcând astfel niște tablouri de toată frumusețea. Chipuri de sfinți, personaje din povești, păsări, flori, copaci, dar și orașe, străzi, parcuri… se pot distinge în felurite culori și nuanțe. Colega ei de clasă Marina Ovaciuc, de asemenea, practică art-diamantul. Elevele clasei a 8-a Marinela Țugui, Cristina Opaeț și Victoria Todirescu sunt și ele pasionate de această artă frumoasă, creând lucruri de valoare.

23 4 ES 3

Victoria Todirescu, elevă în clasa a 8-a pictează și desenează întru-n mod deosebit. Orice temă îi este accesibilă acestei fete talentate. Voi reaminti faptul că este una din elevele menționate la concursul de desene dedicat lui Ștefan cel Mare, care a avut loc anul trecut, concurs inițiat de Asociația „Valea Prutului” (conducător — Sergiu Barbuța).

Elevul clasei a 8-a, Costel Plevan este pasionat de muzică. Studiază la școala muzicală din orășelul Hliboca. La activitățile școlare participă cu entuziasm. Instrumentul său preferat este saxofonul.

De asemenea s-au evidențiat și alți elevi, ale căror lucrări au fost expuse prin cabinete, coridoare, sala de festivități.

Sincere mulțumiri aducem părinților, învățătoarelor claselor primare, diriginților de clasă și tuturor celorlalți profesori pentru susținere, încurajare, înțelegere. De asemenea, sincere mulțumiri aducem profesoarei de cultură artistică, doamnei Lucica Dușceac pentru stăruința și efortul depus. Dumneaei este o bună cunoscătoare a mai multor tradiții și obiceiuri tradiționale cu specific local.

23 4 ES 4

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la Liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий