Sărbătoare a întregului popor

6 12 F 5
Ziua Forțelor Armate ale Ucrainei, care este marcată la 6 decembrie, se transformă într-o sărbătoare a întregului popor. Or, anume Armata Ucraineană apără libertatea poporului, independența țării și integritatea ei teritorială. În rugăciunile lor zilnice cetățenii noștri îi cer Atotputernicului Dumnezeu să oprească această vărsare de sânge, să aducă pacea pe pământul ucrainean mult pătimit. Ei mai roagă: „Ocrotește-l, Doamne, pe fiecare apărător al nostru!”.
În ziua de 6 decembrie, elevii de la Gimnaziul din Berestea, CT Noua Suliță, au cinstit memoria consăteanului lor, Ruslan Moldovan, care a căzut cu moarte de erou pe câmpul de luptă. Au depus flori și au aprins candele la placa comemorativă cu numele Eroului, instalată pe fațada școlii, unde aceasta a învățat.
Iar la Liceul nr. 1 din Boian, CT Boian, în această zi au fost inaugurate plăcile comemorative în cinstea absolvenților liceului Mihail Matei și Viorel Romaniuc, care și-au jertfit viața în numele victoriei Ucrainei. La ceremonia dezvelirii plăcilor comemorative au participat, în afară de pedagogii și elevii liceului, cele mai apropiate rude ale lor, viceprimarul Vasile Babii, protoiereul Bisericii din sat, Vasile Nicoriuc, șefa Secției Învățământ, Cultură, Tineret și Sport, Jaclina Panasiuc.
La Liceul din Dinăuți, CT Noua Suliță, de Ziua Forțelor Armate ale Ucrainei, la profesori și elevi a fost în ospeție apărătorul Marian Chimac. El le-a povestit elevilor despre situația de pe linia frontului, iar aceștia i-au urat consăteanului lor să se întoarcă acasă teafăr și victorios.
6 12 F 6
6 12 F 7
„Libertatea Cuvântului” – www.lyverti.com

Добавить комментарий