Sărbătoarea satului la Stălinești

100_2095

A început sărbătoarea satului, pe stadionul sătesc, unde s-au întâlnit patru echipe de fotbal, din satele — Stălinești, Mămăliga, Bălcăuți și Zelenyi Gai.

Această competiție la fotbal, a fost organizată în memoria  regretatului Anatol Iațco — fostul portar al echipei de fotbal — Stălinești.

Învingători au fost fotbaliștii echipei — Stălinești, care au primit Cupa în numele lui Anatol Iațco.

La concertul de gală, a sărbătorii satului, alături de artiștii amatori a Casei de cultură din Stălinești, au participat artiști amatori din satele Mămăliga, Nesfoia, Bălcăuți și Dranița.

După chip, cunoști o floare,

Ciocârlia după cânt,

Aurul după culoare,

Iar pe om, după cuvânt.

Cu aceste cuvinte, a început concertul pe stadionul sătesc, condus de moderatoarele Valeria Grigorișina și Iraida Cecan.

Gazdele în frunte cu conducătorul artistic Sergiu Bespalco, au deschis programul de concert. Talentata interpretă Marina Cunițca, a fost ca întotdeauna la înălțime.

Solistul și instrumentistul Ianec Jitaru, a meritat aplauzele celor prezenți. Ansamblul de dans „Tinerețea”, conducător Andrei Mițnei, au prezentat un dans moldovenesc de toată frumusețea. Cei mai mici dansatori, colectivul „Toporașii” au cules aplauzele bine meritate.

Satul Mămăliga, a fost prezentat de solista — Cristina Caproș și colectivul de dans modern „Estet”. Din satul Nesfoia, ne-a cântat  interpreta Alexandra Parpauț.

De la Bălcăuți ne-au ridicat dispoziția, directorul Casei de cultură Igor Sainciuc, Olga Freizic, Marina și Nazarii Gaidei, care au fost primiți de spectatori cu multă căldură.

A încununat programul concertului orchestra de muzică populară „Stălineștenii” care împreună cu Alexandru Gaidei (nai) au produs o impresie foarte plăcută pentru cei prezenți.

                                     Sergiu BESPALCO

Conducător artistic la Casa de cultură din satul Stălinești, comuna Mămăliga

Добавить комментарий