Şase „steluţe” bucovinene în Constelaţia Talentelor

6 11 2022 F 1

La finele lunii octombrie, în capitala Republicii Moldova – Chişinău – s-a desfăşurat cea de a şasea ediţie a Festivalului-concurs internaţional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans şi model „ Constelaţia Talentelor”. Preşedinte al juriului internaţional a fost Iurie Levcic, directorul Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi. El a mai participat la acest festival-concurs în calitate de membru al juriului, dar a dus la Chişinău pentru a fi promovate şi tinere talente din regiunea Cernăuţi.

6 11 2022 F 3

– De desfăşurarea Festivalului-concurs internaţional „Constelaţia Talentelor” se ocupă Organizaţia nonguvernamentală „Moldova şi minorităţile sale”. La actuala ediţie regiunea noastră a fost reprezentată de şase tinere talente: doi interpreţi din Noua Suliţă şi Stanislav Anisin din Cernăuţi – ei s-au prezentat cu cântece ucrainene, precum şi trei interprete de la Şcoala populară de artă şi civilizaţie românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuţi. Ele au interpretat cântece româneşti. Ana-Maria Vornic din Marşinţi  a câştigat trofeul la categoria sa de vârstă, la secţiunea „Folclor”. Locul întâi la secţiunea „Muzică uşoară” i-a revenit Dariei Lişman din Horbova. Şi încă o elevă a şcolii noastre, Daniela Chibac, s-a clasat tot pe locul întâi, dar la secţiunea „Folclor”.

6 11 2022 F 4

Anul trecut, de asemenea, ne-am prezentat la festivalul din Chişinău cu şase participanţi. Anastasia Opaeţ de la Şcoala  populară de artă şi civilizaţie românească „Ciprian Porumbescu” a devenit posesoarea super grand-prix. Asemenea evoluări contribuie la popularizarea bunei imagini a Şcolii  populare de artă şi civilizaţie românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuţi.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

 

Добавить комментарий