Scandaloasa Farion nu se calmează: Atacurile asupra vorbitorilor de limbă rusă ar ajuta la câștigarea războiului din Donbas

farion

Fost deputat în Rada Supremă din partea Partidului ultranaționalist „Svoboda”, Irina Farion, a reacționat dur la conflictul iscat într-o cafenea din oraşul Mariupol, în timpul căruia un militar ucrainean s-a ales cu maxilarul rupt  din cauză că a cerut să i se aducă meniul în limba ucraineană. Potrivit ei, atacurile asupra vorbitorilor de limbă rusă ar ajuta la câștigarea războiului din Donbas.

„Dacă ucrainenii pur şi simplu ar lovi cu piciorul în fața fiecare moscal, atunci am fi câștigat de mult războiul”, scrie Farion pe pagina de Facebook.

Reamintim că în 2013 au fost făcute publice documentele Arhivelor de Stat din regiunea Lviv. Aceste documente  mărturisesc că în 1987 Farion s-a alăturat Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. În caracteristica prezentată  pentru a fi primită în Partidul Comunist se indica faptul că Farion a încurajat studenţii străini să studieze limba rusă.

Добавить комментарий