Scholz către activiștii pro-ruși: Putin este incendiatorul războiului

3 06 Ф 7

Un grup de activiști pro-ruși l-au huiduit pe Cancelarul german, Olaf Scholz, pentru că susține Ucraina. Cu toate acestea, șeful Guvernului german a găsit ceva să le spună.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a fost nevoit să se angajeze într-o dispută verbală cu un grup de activiști pro-ruși în apropiere de Berlin. În timpul discursului pe care l-a ținut cu o seară înainte la un miting al Partidului Social-Democrat al Germaniei (SPD) în Falkensee, aproximativ 100 de activiști pro-ruși l-au huiduit, a relatat sâmbătă, 3 iunie, tabloidul german Bild.

Potrivit ziarului, activiștii au strigat cuvinte jignitoare la adresa lui Scholz, cum ar fi „războinic”, „mincinos” și „bandit”. În plus, susținătorii ruși i-au cerut lui Scholz să facă  „pace fără arme”.

Unii membri ai grupului pro-rus au ținut steaguri cu simboluri pașnice sau au purtat tricouri cu simboluri rusești sau anti-vaccinare, a relatat ziarul.

În schimb, Scholz a încercat să strige la microfon în fața audienței nemulțumite. Urcând pe podium, cancelarul s-a adresat participanților: „Dragi cetățeni”. Imediat după aceea, el s-a adresat unui grup zgomotos de activiști pro-ruși: „Dragi gură-cască, bine ați venit la această sărbătoare a democrației și la această sărbătoare a Europei!”. Ca răspuns la acuzațiile că „alimentează războiul”, Scholz a exclamat: „Putin este incendiatorul războiului, a invadat Ucraina cu două sute de mii de soldați”. Scholz a adăugat apoi: „Putin vrea să distrugă și să cucerească Ucraina”.

Cancelarul german și-a exprimat, de asemenea, convingerea că participanții la discursul pro-rus ar fi recunoscut cu siguranță și l-ar fi numit pe Putin piromanul războiului  „dacă ar fi avut ceva minte”, a declarat cancelarul, citat de dpa.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий