Scholz și Biden sunt uniți în dorința lor de a continua să ofere sprijin financiar, umanitar și militar Ucrainei

17 1 Ф 1

Președintele american, Joe Biden, și Cancelarul german, Olaf Scholz, au avut marți o conversație telefonică pentru a discuta, printre altele, despre urgența unui sprijin suplimentar pentru Ucraina, scrie „Evropeiska Pravda”.

Scholz a declarat pe contul său de Twitter (X) că el și Președintele Biden sunt uniți în dorința lor de a continua să ofere sprijin financiar, umanitar și militar Ucrainei. „Germania va furniza peste șapte miliarde de euro în bunuri militare în 2024”, a spus Scholz. Casa Albă a precizat că liderii au coordonat în continuare sprijinul neclintit pentru Ucraina în fața războiului agresiv al Rusiei. Conversația a avut loc în timp ce Congresul SUA și UE întârzie luarea unor decizii privind acordarea de noi ajutoare de mai multe miliarde de dolari Ucrainei.

Reamintim că, la 17 ianuarie, Biden va primi la Casa Albă liderii Congresului și politicieni de top pentru a discuta o cerere de finanțare suplimentară, inclusiv asistență militară pentru Ucraina.

Iar Olaf Scholz speră să profite de summit-ul UE din 1 februarie pentru a îndemna statele membre să trimită mai multe arme Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий