Se cer reforme eficiente în conformitate cu standardele europene

6 05 Ф 3

Președintele Volodymyr Zelenski a avut o întâlnire cu delegația Comisiei Europene „Pentru Democrație prin Drept”, cunoscută sub numele de Comisia de la Veneția, aflată în vizită în Ucraina, scrie „Europeiska Pravda” cu referire la Oficiul Președintelui. Se menționează că Zelenski a discutat cu experții Comisiei de la Veneția, în primul rând, reforma Curții Constituționale în ceea ce privește procedurile de selectare a candidaților pentru funcția de judecător. „Suntem pe deplin conștienți de marea responsabilitate care ne revine pentru desfășurarea unei competiții corecte și transparente. Aceasta este ceea ce așteaptă și cere poporul ucrainean”, a subliniat șeful statului în timpul întâlnirii.

De asemenea, părțile au discutat  legile privind deoligarhizarea și minoritățile naționale, drept urmare Zelenski a confirmat continuarea colaborării dintre Ucraina și Comisia de la Veneția „pentru a asigura reforme eficiente în conformitate cu standardele europene”.

Anterior, reprezentanții Comisiei de la Veneția  au avut întâlniri cu Președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, și cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană și euroatlantică, Olga Stefanișyna. Olga Stefanișyna a declarat anterior că după vizita în Ucraina, experții Consiliului Europei vor pregăti un nou aviz referitor la proiectul de lege privind Curtea Constituțională a Ucrainei, iar parlamentul îl va adopta până la sfârșitul lunii mai.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий