Se desfăşoară operațiunea de salvare a apărătorilor ucraineni blocați pe teritoriul uzinei „Azovstal”

17 05 2022 F 1

Comandanții subunităților de la „Azovstal” au primit un ordin de la comandamentul militar suprem de a salva viețile efectivului, se menţionează în declarația Cartierului general al Forțelor Armate ale Ucrainei, transmite Ukrinform.

„Comandament militar suprem a dat ordin comandanților subunităților care se află la „Azovstal”  de a salva viețile efectivului. Se desfăşoară operațiunea de salvare a apărătorilor ucraineni blocați pe teritoriul uzinei”, se arată în comunicat.  Cartierul general a reamintit că a început evacuarea a 53 de militari răniți grav, care au fost duși la o unitate medicală din Novoazovsk, iar alți 211 apărători au fost evacuați la Elenovka printr-un coridor umanitar, cu revenirea ulterioară pe teritoriul controlat de Ucraina prin proceduri de schimb. „Măsurile de salvare a apărătorilor care rămân pe teritoriul Uzinei „Azovstal” continuă”, se subliniază în comunicat.

Luni a început evacuarea apărătorilor ucraineni de la Uzina „Azovstal”. Vicepremierul,  ministrul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar, Iryna Vereșciuk, a anunțat la 7 mai că toate femeile, copiii și persoanele în vârstă din subsolurile Uzinei „Azovstal” au fost evacuate. În adăposturile uzinei blocate se aflau aproximativ 600 de luptători răniți grav, cărora, din cauza lipsei medicamentelor și a medicilor, nu li s-a putut acorda asistența corespunzătoare. Teritoriul uzinei metalurgice a fost în mod constant bombardat de toate tipurile de arme.

Ucraina a propus Federației Ruse să schimbe luptătorii răniți grav de la „Azovstal” cu ruși, conform regulilor schimbului de prizonieri de război.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий