Secretarul general al NATO este încrezut că Armata Ucraineană poate elibera un teritoriu mai mare în timpul contraofensivei

22 04 2023 Ф 2

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat încrederea că Ucraina este pregătită să elibereze mai mult teritoriu pe fondul pregătirilor pentru o contraofensivă așteptată împotriva forțelor ruse, transmite Radio „Libertatea”, citat de „Evropeiska pravda”.

„Sunt sigur că acum ei vor putea elibera un teritoriu și mai mare”, a declarat Stoltenberg reporterilor în marginea întâlnirii de la baza aeriană Ramstein din Germania. Potrivit lui, una dintre principalele probleme în timpul întâlnirii a fost evidența „tuturor posibilităților diferite, sistemelor, livrărilor de care au nevoie ucrainenii pentru a putea recâștiga mai mult pământ”.

Conducătorul NATO a remarcat că Germania și Statele Unite au livrat mai multe baterii de apărare antiaeriană Patriot, care, potrivit lui, „funcționează în Ucraina”. El a refuzat să ofere alte detalii sau numărul exact de sisteme Patriot livrate. Stoltenberg a adăugat că acum Alianța se concentrează pe asigurarea victoriei Ucrainei, iar după încheierea războiului – pe asigurarea faptului ca Kievul să dispună de „forțe de reținere pentru a preveni noi atacuri”.

Jens Stoltenberg a sugerat că unele noi tipuri de arme pot fi discutate la noua întâlnire în formatul Ramstein, dar menținerea capacității de luptă a sistemelor deja disponibile în Ucraina rămâne o sarcină importantă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий