Secretarul General al ONU va sosi la Lviv

17 08 2022 F 2

Secretarul General al ONU, António Guterres, va sosi la Lviv pe data de 18 august pentru a participa la o întâlnire trilaterală cu Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, și cu Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite Ukrinform.   De la Lviv Secretarul General va pleca la Odesa, unde va vizita un port, unul dintre cele trei folosite în cadrul Iniţiativei de cereale de la Marea Neagră. Înainte de a reveni la New York în weekend, Secretarul General se va afla la Istanbul, unde va vizita Centrul de coordonare comun, înființat pentru implementarea acestei inițiative.

Ukrinform aminteşte că la Istanbul, pe 22 iulie, Ucraina, Turcia și Secretarul General al ONU, António Guterres, au semnat Inițiativa pentru transportul în siguranță al cerealelor și al produselor alimentare din porturile Odesa, Ciornomorsk și de Sud.

Potrivit datelor din 15 august, în cadrul implementării Inițiativei pentru transportul în siguranță al produselor agricole, 16 nave cu peste 475.000 de tone de încărcături au părăsit porturile ucrainene.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий