Plantele exotice sunt minunate, dar îngrijirea lor nu este uşoară. Dovadă sunt întrebările adresate de cititorii, care iubesc şi îngrijesc aceste plante.
Ce întreprindem în caz dacă frunzele de bambus se îngălbenesc
Despre bambus se spune că se îngrijeşte uşor. Şi, totuşi, planta dă semne de boală. Frunzele au început să i se îngălbenească. Specialiştii spun că acesta este un semn evident că planta are nevoie de ajutor.
În acest caz, când încep să i se îngălbenească frunzele, îndepărtează-le. Altfel, va fi afectată întreaga plantă. De vină în acest caz este fertilizarea abundentă. Deci, pune-i îngrăşământ doar o dată pe lună, în apa pentru udat. Un alt motiv al îngălbenirii frunzelor este aşezarea bambusului într-un loc uscat. Încearcă să menţii umiditatea aerului pulverizând apă pe frunze.
În caz dacă bobocii azaleei se veştejesc
Atrăgătoare pentru florile mari, viu colorate, azaleea nu este deloc pretenţioasă. Atunci când începe să-şi piardă bobocii, care nici măcar n-au început să înflorească, este semn că are nevoie de mai multă atenţie.
Pentru a avea o azalee frumoasă şi plină de flori, este necesar să n-o uzi abundent, dar să-i asiguri drenajul. Foloseşte apă de la robinet fiartă şi răcită, pentru că altfel calcarul şi clorul îi vor face rău. Alţi „vinovaţi” pentru veştejirea bobocilor sunt căldura şi aerul uscat din încăperea în care se află planta. Păstreaz-o într-un loc răcoros şi pulverizează apă pe frunze la fiecare 2 zile. Nu uita nici de fertilizare, pe care e bine s-o faceţi o dată la 2 săptămâni, diluând apa pentru udat.
Când arborelui de cafea îi cad frunzele
Ai cumpărat o mândreţe de arbore de cafea şi, în loc să-i apară flori, te-ai pomenit că au început să i se înnegrească frunzele şi să cadă. Află că acesta este modul în care îţi spune că necesită o îngrijire specială.
Ca oricare plantă exotică, arborele de cafea are nevoie de umiditate şi de lumină moderată. Pentru început, îndepărtează frunzele îngălbenite sau uscate şi, dacă ai posibilitate, aşează planta spre est, astfel încât să fie în plină lumină, dar numai dimineaţa. Apoi, zilnic sau la două zile pulverizează-i apă pe frunze şi ai grijă să nu i se usuce complet pământul. Are nevoie şi de un compost format din straturi de pietriş, nisip şi turbă, pentru drenaj.
În caz că seminţele de passiflora nu încolţesc
Dacă vrei să încolţeşti seminţe de floarea pasiunii, şi nu obţii rezultate, nu te descuraja. Chiar dacă pare foarte uşor la prima vedere, modalitatea aceasta de cultivare are secretele ei.
Passiflora este o plantă sensibilă la frig. Pune seminţele la încolţit primăvara târziu, după ce le-ai ţinut o zi în apă călduţă. Pot trece şi două luni până apar, deci, trebuie să ai răbdare şi să menţii pământul umed întreaga perioadă.