Senator american: Ucraina are dreptul să atace teritoriul Rusiei

24 08 F 2
Senatorul american, Richard Blumenthal, a opinat că ucrainenii au tot dreptul moral de a ataca teritoriul rusesc cu armele lor, scrie „Evropeiska pravda”. El a făcut această declarație la Kiev, în timpul unei conferințe de presă ținută într-un adăpost din cauza alarmei aeriene. Potrivit senatorului american, ucrainenii au „absolut tot dreptul moral să facă ceea ce fac”.
„Ucrainenii atacă Rusia pe teritoriul ei cu arme ucrainene. Cum putem să-i întrebăm pe ucraineni despre utilizarea armelor lor în timp ce stăm într-un buncăr?”, a adresat Blumenthal o întrebare retorică. El a adăugat că, după vizita sa la Bucia, unde rușii au masacrat oameni, „nu poate ierta armata rusă”. Senatorul democrat a mai spus că Administrația Biden este „pregătită să furnizeze mai multe” sisteme de apărare antiaeriană, dar problema constă în necesitatea de a fabrica aceste arme. „Trebuie să încurajăm furnizorii să îndeplinească comenzile de producție cât mai curând posibil”, a conchis Blumenthal.
În plus, el a subliniat necesitatea de a accelera instruirea piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16, întrucât senatorul consideră că aceste avioane vor schimba regulile jocului pe câmpul de luptă.
Anterior, Departamentul de Stat al SUA a declarat că nu încurajează și nici nu susține atacurile cu drone în interiorul Rusiei. În același timp, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, consideră că atacurile regulate ale unor presupuse drone ucrainene asupra capitalei ruse Moscova sunt legitime. Înainte de aceasta, serviciile secrete britanice au sugerat că atacul cu drone asupra aerodromului din Solțî, regiunea Novgorod, unde a fost distrus bombardierul nuclear strategic Tu-22M3, ar fi putut fi efectuat de pe teritoriul rusesc.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий