Serviciul britanic de informații: Rusia a pierdut jumătate din efectivul trupelor aeropurtate, trimise în războiul din Ucraina

6 08 F 1

Rusia a pierdut cel puțin jumătate din efectivul trupelor de infanterie transportate, pe care aceste îl aveau la începutul războiului împotriva Ucrainei în 2022. Este vorba de cel puțin 15 mii de militari, informează RBK-Ucraina cu referire la comunicatul Ministerului Apărării al Marii Britanii pe Twitter.

Serviciile secrete britanice au accentuat că în timpul celebrării Zilei trupelor aeropurtate ale Rusiei, la 2 august, a avut loc o dezvăluire neautorizată a datelor privind pierderile la scară largă ale Rusiei în război. Astfel, într-o alocuțiune, generalul-colonel Mihail Teplinski, comandantul-șef al trupelor aeropurtate ruse, a declarat că 8.500 de parașutiști au fost răniți și ulterior au revenit la serviciu sau au refuzat să părăsească linia frontului. Acest videoclip a fost rapid eliminat de pe canalele oficiale ale Ministerului rus al Apărării. În același timp, Teplinski nu a spus niciodată câți parașutiști ruși au fost uciși sau grav răniți în Ucraina. „Cu toate acestea, extrapolarea datelor lui Teplinski confirmă estimarea că cel puțin 50 la sută  din cei 30.000 de parașutiști trimiși în Ucraina în 2022 au fost uciși sau răniți”, notează serviciul britanic de informații.

Reamintim că, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, invadatorii ruși au pierdut în războiul împotriva Ucrainei deja peste 249 de mii de militari ai săi. De asemenea, Armata Ucraineană a distrus mii de unități de echipament greu, drone, rachete, sute de avioane și elicoptere. În același timp, trebuie remarcat faptul că Rusia își ascunde pierderile. Ministerul rus al Apărării nu dezvăluie numărul soldaților uciși în războiul împotriva Ucrainei. Acest lucru este valabil și pentru formațiunile militare ca, de exemplu, „Wagner”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий