Serviciul de informații ucrainean: ne aflăm în pragul unei faze foarte active a războiului

2 02 2023 Ф 4

Ucraina se află în pragul fazei foarte active a războiului, declanșat împotriva statului ucrainean de către Rusia. Această constatare a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Direcției principale a Serviciului de informații al Ministerului Apărării, Andrii Iusov, în cadrul unei emisiuni la Freedom. Potrivit lui Iusov, în momentul de față rușii continuă acțiunile de ofensivă din cauză că se intensifică susținerea internațională a Ucrainei, inclusiv a apărării. „În curând va fi ordinara ședință în formatul Ramstein, de unde vor parveni știri ordinare despre susținerea Ucrainei. De aceea noii mobilizați, precum și criminalii din „Wagner” și alții din așa-numitele companii militare private sunt mânați la acțiunile de asalt”, a subliniat reprezentantul Direcției principale a Serviciului de informații. El a menționat că Forțele de apărare, spre deosebire de ocupanți, luptă cu iscusință, dar nu cu superioritate numerică, de aceea pierderile inamicului sunt mai mari decât cele ale Armatei Ucrainene. „Din păcate, avem și noi pierderi”, a recunoscut Iusov.

Speakerul Direcției principale a Serviciului de informații a dat asigurări că iscusința și motivația militarilor ucraineni, plus tehnica și armamentul, precum și ajutorul de la partenerii internaționali – iată ce, în cele din urmă, va frâna aceste acțiuni de ofensivă. „Ne aflăm în pragul unei faze foarte active. În februarie și martie vor avea loc acțiuni de luptă foarte active”, a conchis Andrii Iusov.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională, Oleksii Danilov, a declarat că Rusia se pregătește pentru „o escaladare la maximum”, adună toate forțele posibile, de aceea cele mai grele lupte sunt încă înainte, iar lunile următoare vor fi decisive în mersul războiului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий