Cea mai înălţătoare cântare este cea interpretată de corul bisericesc. La Ostriţa şi Ţureni, sate învecinate, aflate acum în aceiaşi Comunitate Teritorial Unită, cântarea bisericească este în mare cinste. Atât la Biserica din Ostriţa, cât şi la cea din Ţureni preferinţă se acordă corului de bărbaţi.
În această fotografie sunt ambele coruri, împreună cu păstorii lor spirituali. Îi uneşte nu numai credinţa fierbinte şi dragostea faţă de cântările sacrale. Toţi coriştii sunt îmbrăcaţi în cămăşi brodate în stil românesc. Este un cadou făcut de consăteanul lor, diplomatul ucrainean, Teofil Rendiuc, născut la Ţureni şi care îşi are casă ridicată la Ostriţa, înainte de a-şi începe activitatea diplomatică. În anul 2015, pe când domnia sa era Ministru Consilier la Ambasada Ucrainei în România, i s-a adresat fostul său profesor din Ţureni, Ion Loic, cu rugămintea să le facă rost de cămăşi pentru coriştii bisericii din localitate, brodate într-un atelier artistic din România. Comanda a fost executată de un atelier din Piatra Neamţ. Diplomatul Teofil Rendiuc a donat întregul lot de cămăşi brodate Bisericii din Ţureni. Peste doi ani un astfel de cadou din partea lui Teofil Rendiuc a primit şi Biserica din Ostriţa.
Cămaşa albă brodată este un simbol al purităţii sufletului, la fel ca şi cântecele bisericeşti pornite din inimile coriştilor.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com