Solidaritatea mondială poate duce la încheierea rapidă a războiului în Ucraina

27 05 2022 F 9

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei poate fi încheiat în câteva săptămâni, dar cu condiţia  solidarităţii ţărilor democratice, consideră Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski.

„Dacă lumea este cu adevărat unită și sinceră în legătură cu această agresiune rusă împotriva statului nostru suveran, atunci viteza de încheiere a acestui război va fi măsurată în săptămâni, nici măcar în luni”, a subliniat Volodymyr Zelenski, luând cuvântul la Centrul analitic indonezian Foreign Policy Community of Indonesia, comunică Oficiul Preşedintelui.

Președintele a subliniat că, cu cât acest război poate fi încheiat mai repede, cu atât mai bine pentru fiecare națiune, nu numai pentru Ucraina. De exemplu, cu cât porturile ucrainene sunt deblocate mai devreme, cu atât mai repede va fi posibilă oprirea crizei alimentare în creștere din lume.

Anterior, într-un mesaj video către ucraineni, Volodymyr Zelenski a mai spus că consecințele catastrofale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei ar fi putut fi evitate dacă liderii lumii ar fi acționat mai ferm, decât să flirteze cu Putin, făcând concesii.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberi.com

 

Добавить комментарий