Soţii ale luptătorilor din regimentul „Azov” – în audienţă la Papa de la Roma

13 05 2022 F 2

Soția comandantului Regimentului „Azov”, Denys Prokopenko,  Kateryna,  și soția ostaşului acestui regiment, Arseni Fedosiuk, Iulia, s-au întâlnit cu Papa de la Roma, Francisc. Femeile i-au cerut pontifului să inițieze o procedură de extracție a militarilor ucraineni de la „Azovstal”.  Întâlnirea lor cu Papa a durat aproximativ cinci minute, scrie presa italiană, citată de TSN.

„În efortul de a-și salva soții și pe toți oamenii de la „Azovstal”, soțiile lor sunt gata să meargă oriunde în lume, să ceară ajutor tuturor. Lumea întreagă trebuie să strige despre salvarea luptătorilor de la „Azovstal”,  a declarat liderul regimentului „Azov”, Andrii Bileţki.

Potrivit publicaţiei „Corriere della Sera”, la sfârşitul audienței, soțiile militarilor i-a înmânat Papei două scrisori și mai multe fotografii. Una dintre scrisori este scrisă de ele, iar cealaltă este semnată de ierarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Onufrie și conține o cerere adresată președintelui rus, Vladimir Putin, de eliberare a luptătorilor regimentului „Azov”. „El (Papa) ne-a spus că știe despre situație și că se va ruga pentru ei și că va face tot posibilul… El este ultima noastră speranță… Îi cerem Papei și lui Onufrie să devină partea terţă în acest război și să ne ajute în inițierea procedurii extracţiei militarilor”, au spus soțiile luptătorilor din Regimentul „Azov” după audiență.

Ele, de asemenea, şi-au exprimat speranţa că vor fi înființate coridoare sigure pentru evacuarea apărătorilor Mariupolului într-o țară terță, unde aceştia ar putea duce o viață normală. Femeile au mai adăugat că i-au cerut pontifului să discute cu Putin și să viziteze Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий