Starostele satului Marșinți: „Datoria noastră e să-i susținem pe cei care ne apără”

20 07 2022 Ф 3

Locuitorii din satul Marșinți  își susțin activ copământenii, aflați pe rima linie a frontului. În afară de veste antiglonț, căști, accesorii optice vedere nocturnăe și alte echipamente pentru soldații din Comunitatea Teritorială Noua Suliță, ei au cumpărat și automobile, comunică Serviciul de presă al Consiliului Regional Cernăuți. Marșințenii le-au transmis militarilor din Bucovina două automobile tip SUV Volkswagen Touareg și Nissan Pathfinder, doua autocamioane GAZ-53 și ZIL-130 și un microbuz Renault Master. Starostele satului Marșinți, Gheorghe Nichitovici, a relatat că datorită microbuzului dăruit militarilor ucraineni au fost salvați circa 200 de apărători de-ai noștri și civili din Severodonețk.

„Suntem bucuroși că astfel ne aducem  contribuția  la victoria Ucrainei în acest război, ajutându-i pe apărătorii noștri și pe civili, care trec prin grele încercări. Sarcina noastră  de aici, din spatele frontului, este să-i susținem pe cei care ne apără.  Pe contul meu de Facebook, postez regulat informații despre colectarea mijloacelor bănești. În plus, mă adresez antreprenorilor, fermierilor, care ajută activ la procurarea mijloacelor de transport pentru militarii noștri”, a relevat  Gheorghe Nichitovici

„În prezent adunăm bani pentru a cumpăra încă un microbuz pentru compatrioții de pe prima linie a frontului. Sunt mulți doritori să ne ajute nu numai din Marșinți, ci și din alte sate ale Comunității Teritoriale Noua Suliță. Avem încredere în Forțele Armate ale Ucrainei, Ucraina neapărat va învinge”, a declarat Gheorghe Nichitovici.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий