Statele Unite pot să-l elimine fizic pe Putin: fostul reprezentant permanent al Ucrainei la ONU a numit condiția

29 12 2022 F 4

Statele Unite ale Americii au instrumentele și capacitățile pentru a-l elimina fizic pe președintele rus, Vladimir Putin. Acest lucru se poate întâmpla dacă Rusia optează pentru utilizarea armelor nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU în 2015-2019, precum și ambasadorul Ucrainei în Statele Unite în 2020-2021, Volodymyr Yelcenko, în emisiunea „Verdikt” cu Serghei Rudenko de la postul de televiziune Espresso, a subliniat că americanii i-au explicat deja lui Putin acest lucru „foarte simplu și clar”. „Poate că au luat o foaie de hârtie și au desenat ce s-ar întâmpla cu Federația Rusă dacă ar folosi arme nucleare tactice. În primul rând, va avea loc o distrugere fizică a lui Putin, Statele Unite au instrumente și capacități pentru asta. În al doilea rând, momentan, în termen de 20-30 de minute, distrugerea Flotei Mării Negre a Federației Ruse, toate grupurile militare situate în apropierea granițelor Ucrainei. Și următorul pas va fi loviturile asupra tuturor bazelor militare și a instalațiilor strategice de pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv Moscova și Kremlinul”, a explicat diplomatul. Potrivit lui Yelcenko, vor fi folosite doar arme convenționale. „Nu este vorba despre armele nucleare, ci despre cele convenționale. Pentru că, spre deosebire de rachetele de croazieră rusești „Kinjal”, care cad asupra noastră, rachetele de croazieră americane „Tomahawk” și alte arme sunt mai precise. Pot lovi ținta cu o precizie de 15 -20 cm. Toate acestea au fost prezentate părții ruse. După aceea, toate discuțiile despre arme nucleare din partea conducerii Federației Ruse au încetat”, a adăugat el.

La 21 decembrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a anunțat intenția de a continua dezvoltarea triadei nucleare a Federației Ruse, prezentând aceasta ca pe o „garanție a păstrării suveranității” Rusiei. Totodată, dictatorul a spus că în ianuarie fregata „Amiral Gorşkov” cu noi sisteme hipersonice „Zirkon” va intra în „serviciu de luptă”.

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, consideră că, dacă Rusia va vedea înfrângerea la orizont, va îndrăzni să aplice o lovitură nucleară. Potrivit acestuia, Kremlinul are un plan de acțiune în cazul unui „punct de neîntoarcere”. Totodată, analistul politic rus, doctor în științe istorice, profesorul Valeri Solovei și-a exprimat opinia că Putin este pregătit moral și psihologic să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, el nu mai este sigur că ordinul său va fi executat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий