STEINMEIER: Corupția și naționalismul sunt principalele amenințări pentru viitorul Ucrainei

or-38619

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, și-a exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei după o întâlnire cu Președintele ucrainean, Petro Poroşenko, marți, la Kiev. „Securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei sunt aproape de inimile noastre”, a declarat Steinmeier după întâlnirea de la reședința prezidențială, Palatul Mariinski. Acordul de pace din anul 2015 a fost până acum singurul mod de „a progresa, pas cu pas”, a adăugat Steinmeier.

Cei doi lideri urmau să discute despre pașii Ucrainei de continuare a integrării cu Uniunea Europeană şi eforturile de a pune capăt mai multor ani de conflict între armata ucraineană și grupurile de rebeli pro-ruși din Estul Ucrainei. Frank-Walter Steinmeier a ținut un discurs în fața studenților Academiei Movilene din Kiev. El s-a referit la principalele amenințări pentru viitorul Ucrainei: corupția și naționalismul agresiv. „Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional au pus lupta împotriva corupției ca o condiție prealabilă pentru asistență financiară și cooperare. Prin urmare, susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și ne pronunțăm ferm împotriva naționalismului agresiv oriunde în Europa”, a spus Steinmeier. „Deseori ne confruntăm cu aceste fenomene în Europa. Împotriva lor trebuie să luptăm și în Ucraina. Corupția și naționalismul în mod diferit pot amenința ceea s-a dobândit cu mari sacrificii în timpul Maidan-ului”, a mai spus Steinmeier.

Steinmeier este cunoscut pentru declarațiile pro-ruse. El a fost unul dintre principalii lobbiști ai Europei în semnarea Minsk-2. De asemenea, fostul ministru de externe al Germaniei în repetate rânduri a vorbit despre necesitatea ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei.

Добавить комментарий