SUA cere Ucrainei să nu mai atace rafinăriile rusești. Care a fost răspunsul lui Dmytro Kuleba?

15 4 F 1

Ucraina are nevoie de sisteme de apărare antiaeriană pentru a se proteja de atacurile rusești, deoarece inmicul a lansat nu doar o agresiune, ci și un război al rachetelor și al dronelor. În același timp, Statele Unite au cerut Ucrainei să înceteze să mai atace rafinăriile rusești de petrol din cauza presupusei creșteri a prețurilor mondiale la petrol. Cu toate acestea, statul nostru nu vede nicio relație cauză-efect în această privință, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, la TSN.Tyjden.

Ministrul a subliniat necesitatea sistemelor de apărare antiaeriană, astfel încât Ucraina să-și poată proteja sistemul energetic de distrugere. „L-am ascultat pe domnul Austin, un foarte mare prieten al Ucrainei, care a făcut multe pentru noi, dar în această chestiune, sincer, nu văd o relație cauză-efect. Când o rafinărie de petrol explodează în Rusia, vedem probleme pe piața energetică rusă, dar nu văd probleme pe piața globală”, a accentuat Kuleba. El a subliniat că lista civililor uciși în Ucraina din cauza lipsei bateriilor Patriot este în creștere și că „nimănui nu-i pasă”. „Îi iubesc și îi respect foarte mult pe toți partenerii noștri, dar când vine vorba de o astfel de logică, am o întrebare: avem un număr tot mai mare de oameni care trăiesc fără electricitate din cauza loviturilor asupra sistemului nostru critic, din cauza lipsei bateriilor Patriot”, a subliniat ministrul de Externe.

Dmytro Kuleba a menționat că trebuie să gândim în propriul nostru interes. Prin urmare, dacă partenerii spun că vor da 7 baterii Patriot cu o cerere de a nu face asta sau aia, atunci, potrivit lui Kuleba, există un subiect de discuție. Cu toate acestea, dacă nu există nicio protecție și niciun pachet de ajutor, atunci „fiecare supraviețuiește cum poate”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий