SUA nu vor recunoaşte niciodată  anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene

30 09 2022 F 3

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că organizarea de către Rusia a referendumurilor false este doar încercarea lui Putin de a sechestra mai multe pământuri ucrainene, ceea ce încalcă grav dreptul internațional și nu vor fi niciodată recunoscute la nivel internațional, transmite Ukrinform. „Referendumurile” false ale Kremlinului sunt o încercare zadarnică de a acoperi ceea ce constituie acapararea ulterioară a teritoriilor în Ucraina. Permiteți-mi să subliniez clar: rezultatele au fost pregătite la Moscova și nu reflectă voința poporului ucrainean”, a subliniat șeful diplomației americane. El a reiterat că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată legitimitatea sau rezultatele acestor referendumuri false sau probabila anexare de către Rusia a teritoriului ucrainean. „Acest spectacol, organizat de protejați ai Federației Ruse, este ilegitim și încalcă dreptul internațional. Acesta este un atac asupra principiilor păcii și securității internaționale”, a spus Secretarul de Stat al SUA. Antony Blinken a menționat că Rusia a forțat o parte semnificativă a populației din zonele ocupate să-și părăsească casele, iar cei care au rămas au fost obligați să voteze sub amenințarea oamenilor cu arme, de teamă pentru siguranța lor, precum și a celor dragi.  „Poporul Ucrainei și-a exprimat în mod constant dorința pentru un viitor liber și democratic. Ei vor ca țara lor să rămână independentă și suverană”, a specificat Blinken.

„Statele Unite, aliații și partenerii noștri vor continua să susţină Ucraina în lupta sa de a-și apăra teritoriul de agresiunea rusă. Susținem sincer unitatea, suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, a subliniat Secretarul de Stat al SUA.

Ukrinform a precizat că în perioada 23-27 septembrie, administrația de ocupație rusă a organizat „referendumuri” fictive pe teritoriul regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojjia privind anexarea acestor teritorii la Rusia. Casa Albă a declarat în repetate rânduri că nu recunoaște rezultatele acestor așa-zise votări pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий