SUA pregătesc rapid Armata Ucraineană pentru o contraofensivă de primăvară

16 03 2023 Ф 1

Contraofensiva este așteptată până la sfârșitul lunii mai. Indiferent de strategia Kievului pe câmpul de luptă, SUA doresc ca soldații ucraineni să aibă armele de care au nevoie pentru a continua lupta, scrie „Politico”.

Sute de tancuri și vehicule blindate occidentale, inclusiv pentru prima dată opt vehicule blindate capabile să construiască poduri și să permită trupelor să treacă râurile, se îndreaptă spre Ucraina pentru ofensivă. Partenerii americani și europeni transferă, de asemenea, o cantitate imensă de muniții și obuze de 155 mm, de care Ucraina are cea mai mare nevoie.

„Pachetele de ajutor americane primite în urmă cu patru sau cinci luni vizau ceea ce avea nevoie Ucraina pentru această contraofensivă”, a declarat un oficial american cu condiția anonimatului.

Potrivit oficialilor americani, Kievul nu s-a hotărât încă asupra unei strategii, dar are, în esență, două opțiuni: să înainteze spre sud prin Herson până în Crimeea sau să înainteze spre est din poziția sa de nord și apoi spre sud, întrerupând coridorul pe uscat rusesc.

În SUA prima opțiune este considerată nerealistă, deoarece Rusia și-a întărit apărarea pe malul de est al Niprului, iar Ucraina nu are efectiv suficient pentru o operațiune de desant de succes împotriva unor astfel de forțe. Potrivit oficialilor, a doua variantă este mai probabilă.

Pe lângă trimiterea de arme și antrenament, generali americani de rang înalt i-au primit luna aceasta pe militari ucraineni la Wiesbaden, Germania, pentru o serie de exerciții militare pentru a ajuta Kievul în operațiunile sale în următoarea fază a războiului, transmite UNIAN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий