Succesele elevilor din Herţa, membri ai Micii Academii de Ştiinţe a Ucrainei

20 4 Ф 1

Două eleve de la Liceul „Gheorghe Asachi” din Herţa, care frecventează Mica Academie, au participat la etapa a II-a a Concursului național de susținere a lucrărilor științifice și de cercetare la Institutul de Biologie, Chimie și Resurse Biologice și la Facultatea de Istorie.

Două eleve din clasa a 11-a din Liceul  „Gheorghe Asachi” au obținut locuri premiante: locul I — Valentina Suveica, elevă în clasa a XI-a (secțiunea chimie),  coordonatori științifici  Olga Skrypska, lector la Catedra de chimie și expertiză a produselor alimentare a Universității Naționale „Iuri Fedkovzci” din Cernăuți, doctor în științe chimice, și Mihaela Pavaliuc, profesoară de chimie la Liceul „Gh. Asachi”.  Locul III a ocupat Andreea Gociu, elevă în clasa a XI-a (secțiunea Istorie universală). Coordonatori științifici – Vaszl Karpo, lector la Catedra de relații internaționale și comunicare socială a Universității Naționale „Iurii Fedkovyci” din Cernăuți, doctor în istorie, și Minu Pavalachi, profesor de istorie la Liceul l „Gheorghe Asachi”.

20 4 Ф 2

„Felicitări elevilor noștri și coordonatorilor lor științifici pentru aceste rezultate. Le dorim să nu se oprească aici, ci să meargă mereu înainte. Să aibă inspirație, să se dezvolte la maxim, să-și exprime creativitatea și să aibă succes în cucerirea piscurilor științifice. Întregul colectiv al liceului îi urează succes și rezultate bune Valentinei Suveica în etapa națională a acestui concurs, care va avea loc în orașul Kiev”, scrie site-ul CT Herţa.

20 4 Ф 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий