Sucul “sănătos” care ne poate îmbolnăvi grav ficatul

what-fruits-are-good-for-diabetics-1403929664673

Sucul de fructe, între mit și adevăr
Adevărul este că decât să bem de două, trei ori pe săptămână suc din comerț, mai bine bem un suc de fructe proaspăt stors, făcut în condiţii casnice. Cu toate acestea, băut zilnic, sucul de fructe se poate transforma într-un inamic al sănătății noastre.
Explicația este simplă – sucul de fructe solicită ficatul în exces. Chiar dacă nu conțin zahăr în cantități mari, precum sucurile din comerț, sucurile de fructe preparate în condiţii casnice conțin fructoză, iar fructoza se metabolizează la nivelul ficatului. Astfel, consumând cantități mari de suc de fructe – mai ales în cazul celor care țin diete lichide, unde sucul de fructe este singurul aliment permis timp de mai multe zile – riscăm să ne trezim cu valori mari ale colesterolului și chiar cu steatoză hepatică. Pentru că excesul de suc de fructe crește colesterolul.
Cum se consumă corect sucul de fructe
În primul rând, ceea ce ar trebui să știm cu toții este că e mai bine să consumăm fructe, decât suc de fructe. Fructele conțin fibre, care ajută digestia, îmbunătățesc tranzitul intestinal și chiar ne pot ajuta să slăbim, dacă sunt consumate cu moderație.Pe de altă parte, putem consuma suc de fructe de două, trei ori pe săptămână fără niciun risc major. Cu toate acestea, dacă obișnuiești să-ți prepari zilnic suc de fructe în condiţii casnice, cea mai sănătoasă variantă pentru care poți opta este să amesteci fructele cu legumele. De exemplu, poți bea un suc din spanac proaspăt, sfeclă roșie sau castravete combinat cu jumătate de portocală, grepfrut sau o mână de căpșuni. Îți poți prepara orice suc preferi, atâta timp cât pui măcar jumătate din cantitatea de legume proaspete.
De asemenea, fructele care conțin o cantitate mai mică de fructoză sunt cele mai indicate pentru sucuri. Printre acestea se numără afinele, căpșunile, kiwi sau coacăzele.

Добавить комментарий