Susţinerea armatei noastre şi ajutor umanitar pentru refugiaţi

26 02 2022 INFO 8

În regiunea Cernăuţi creşte numărul refugiaţilor. Ei sunt cazaţi în locurile pregătite de urgenţă. Bucovinenii, gazde primitoare, colectează şi ajutor umanitar pentru aceste persoane, pe care pericolul adus de război le-a impus să-şi părăsească locuinţele şi să caute un adăpost mai sigur. Prin reţelele de socializare se fac tot mai des asemenea anunţuri. Bunăoară, locuitorii din suburbia Roşa Stâncă a Cernăuţiului sunt chemaţi să aducă la Gimnaziul nr. 2 (fosta Şcoală nr. 17)  haine şi alte lucruri pentru persoanele sosite, şi anume: paturi pliante, lenjerie de pat, prosoape, detergenţi, veselă de o singură folosinţă, medicamente, produse alimentare cu termen lung de păstrare (crupe, conserve, ceai, cafea, zahăr, ulei etc.).

Primarul CTU Ciudei, Anatolie Piţul, a făcut o adresare către locuitorii din satele Comunei, subliniind că ostaşii noştri şi refugiaţii din regiunile atacate de inamic au nevoie de ajutor. El a anunţat acţiunea de binefacere de colectare a produselor alimentare, medicamentelor, mijloacelor de igienă individuală pentru ostaşii voluntari, aflaţi în prezent în garnizoane sau în punctele fierbinţi. De ajutor au nevoie şi refugiaţii din alte regiuni. În asemenea momente trebuie să fim uniţi şi neindiferenţi.

Colectarea ajutorului umanitar a fost anunţată şi în CTU Mămăliga. Iar primarul CTU Ostriţa, Vasile Ţurcan, a făcut un apel către bărbaţii de pe teritoriul Comunităţii, care sunt gata să ţină arma în mâini, să completeze rândurile apărătorilor Ucrainei.

(V.K)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий