Szijjarto: Ceremonia de depunere a jurământului la Consulatul din Beregovo a fost desfășurată în mod legal

_NBB9641_focuspoint_926x504

Vorbind la o conferinţă de presă pe o temă diferită, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a reacţionat la remarcile omologului său ucrainean Pavlo Klimkin, care a spus că el nu exclude expulzarea din ţară a consulului ungar din Beregovo, după ce o înregistrare video cu camera ascunsă arătând cetăţeni ucraineni depunând jurământul pentru obţinerea cetăţeniei ungare a apărut pe YouTube.

Szijjarto a declarat că ceremonia de depunere a jurământului a fost desfăşurată în mod legal şi a insistat că obiecţiile lui Klimkin faţă de aceasta au legătură mai mult cu viitoarele alegeri din Ucraina.

Szijjarto a calificat drept „o acţiune deosebit de neprietenoasă” folosirea unei camere ascunse în campania electorală care, a spus el, serveşte doar la mobilizarea „votului anti-maghiar”. Ministrul ungar a insistat că filmul a fost postat şi realizat în cadrul unei campanii organizate.

Cetăţenia dublă este un lucru obişnuit în Uniunea Europeană, a spus Szijjarto, adăugând că obiecţiile conducerii ucrainene faţă de depunerea jurământului ridică întrebări legate de seriozitatea Kievului în privinţa aspiraţiilor sale euroatlantice. Ucraina trebuie să-şi onoreze obligaţiile internaţionale şi să accepte faptul că maghiarii din Transcarpatia au drepturi în continuare, „chiar dacă Ucraina lucrează la reducerea lor”, a declarat el, notează Agerpres.

Добавить комментарий