Terorismul cu rachete al Rusiei trebuie pedepsit

6 05 2022 IN 1

În ziua precedentă, 5 mai a avut loc şedinţa Consiliului de Securitate al ONU cu tema „Menținerea păcii și a securității în Ucraina”. Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serghii Kyslyţia, a relatat despre crimele de război ale Rusiei în Ucraina și a cerut sancțiuni mai dure împotriva acesteia.

Diplomatul ucrainean a criticat, de asemenea, Consiliul de Securitate al ONU pentru că nu a reușit să pună capăt războiului din Ucraina. Potrivit lui Serghii Kyslyţia, Rusia recurge la teroarea cu rachete în Ucraina, lansând peste 2.000 de rachete. Majoritatea au lovit infrastructura civilă, nu militară. „Rusia vreau să ne înfrângă, dar singurul lucru care se va produce în cele din urmă este înfrângerea Rusiei și pierderea capacităţii ei de a invada, bombarda, ucide, jefui și viola. Terorismul cu rachete al Rusiei trebuie pedepsit și trebuie să i se răspundă prin sancțiuni mai drastice și prin mărirea ajutorului militar acordat Ucrainei”, a declarat Kyslyţia. El a mai spus că peste un milion de oameni, inclusiv 193.000 de copii, au fost deportați din Ucraina în Rusia. Majoritatea oamenilor au fost duși din Mariupol, care trec prin „lagăre de filtrare” unde sunt terorizaţi. „Reiterăm că tuturor cetățenilor Ucrainei, care au fost duşi forțat în Rusia, trebuie să li se asigure  întoarcerea cu bine pe teritoriul Ucrainei”, a cerut reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU.

El a mai informat că, potrivit datelor din 5 mai, Rusia a furat aproximativ 400.000 de tone de cereale din zonele ocupate temporar din regiunile Zaporijjia, Herson, Doneţk şi Lugansk, ceea ce reprezintă o treime din toate rezervele din regiuni. Kyslyţia a avertizat că aceasta duce la creștea pericolul foametei. Pe lângă furtul de cereale, a spus el, Rusia atacă infrastructura agricolă și magazinele de îngrășăminte, fură vehicule de la fermieri, blochează efectuarea lucrărilor agricole în Ucraina, blochează porturile ucrainene și minează căile de transport maritim. Toate acestea, potrivit diplomatului ucrainean, amenință securitatea alimentară globală. În acest sens, el a cerut comunității mondiale să intensifice sancțiunile economice împotriva Rusiei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий