Teroriștii ruși au lansat un atac cu rachete asupra pieței centrale din Kostiantynivka, regiunea Donețk

6 09 Ф 2

Numărul victimelor continuă să crească…

Potrivit «News of Donbass», probabil ocupanții au lovit cu rachete S-300. După bombardament, rețeaua de socializare a început imediat să răspândească videoclipuri de la locul exploziei, iar corespondentul de la Radio „Libertatea”, care se afla la fața locului, a declarat că 16 persoane au fost ucise în urma bombardamentului, comunică  RBK-Ucraina.

Informațiile despre atacul cu rachete au fost confirmate ulterior de Premierul Denis Șmygal. Potrivit acestuia, 16 persoane au fost ucise și 20 rănite în urma loviturii. În special, printre morți se află și un copil. Acum, toate serviciile continuă să lucreze la fața locului. Incendiul care a apărut în urma tirului cu rachete  a fost localizat. „Trupele rusești sunt teroriste care nu vor fi iertate și nu vor avea liniște. Va veni o pedeapsă corectă pentru tot», a adăugat Șmygal.

Numărul victimelor a crescut la 28, potrivit ministrului de interne Igor Klimenko. Aproximativ 30 de pavilioane comerciale au fost avariate în rezultatul atacului  rusesc.

Președintele Volodymyr Zelenski a reacționat la lovitura de la Kostiantynivka. Liderul țării i-a condamnat pe toți cei care încearcă să „închidă ochii în fața realității” și să continue orice înțelegere cu teroriștii ruși. „Când cineva din lume încearcă în continuare să se ocupe de ceva rusesc, înseamnă că închide ochii la realitate. Brutalitatea răului. Obrăznicia mișeliei. Inumanitatea la scară largă”, a scris pe contul său Volodymyr  Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий