Exploziile pe două aerodroame rusești din regiunea Saratov și de lângă Riazan sunt ultimul exemplu al capacității Ucrainei de a uimi și de a sublinia ingeniozitatea sa tactică. Despre aceasta scrie ediția britanică a „The Guardian”. Ucraina pare să fi găsit o modalitate de a ataca avioanele rusești Tu-95 și Tu-22M, care se află pe pistă. Din octombrie, Kremlinul folosește acești bombardiere strategice pentru a ataca infrastructura energetică a Ucrainei. Există o presupunere, scrie publicația vizată, că Ucraina a construit o dronă de șoc cu depărtare de zbor de 1000 kilometri. La sfârșitul lunii noiembrie, militarii au declarat că aceste arme erau deja aplicate împotriva invadatorilor ruși. Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că cea mai mare parte a părții europene a Federației Ruse este acum sub pericolul loviturilor. Și avantajul pe care Rusia l-a folosit până acum, lansând cu siguranță rachetele cu aripi din adâncul țării, a dispărut.
Potrivit analiștilor flotei maritime, Ucraina a construit o dronă maritimă originală. „The Guardian” scrie că Ucraina folosește propriile tehnologii pentru operațiuni speciale. Printre ele se numără o explozie pe podul Crimeii, în octombrie, și cu distrugerea cu rachetele „Neptun” a crucișătorul „Moscova”, în aprilie. Ambele au devenit umilitoare pentru armata rusă.
Vom reaminti, pe 5 decembrie, pe aerodroamele rusești „Engels-1” și „Diagilevo”, a avut loc un incendiu și o explozie. Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Ucraina de „tentativă de a a aplica lovituri drone reactive”. Ucraina nu a confirmat și nu a dezmințit implicarea sa. Astăzi, 6 decembrie, a izbucnit un incendiu pe aerodromul Kursk. De asemenea, autoritățile locale au declarat despre un atac cu dronă.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com