The New York Times: „Rușii dau foc câmpurilor minate în regiunea Zaporijjia”

3 09 F 2

Ei fac acest lucru atunci când Forțele de Apărare Ucrainene încearcă să curețe anumite zone de mine.  Armata rusă a trecut la o nouă tactică în sudul țării – ocupanții au început să dea foc câmpurilor minate din regiunea Zaporijjia. Un articol recent al cotidianului The New York Times spune că invadatorii toarnă lichid inflamabil pe aceste zone.

Atunci când forțele armate ucrainene încearcă să curețe anumite zone, rușii aruncă bombe asupra lor cu ajutorul dronelor. Rezultatul este o „mare de foc și explozii”. Infanteriştii marini ucraineni mai spun că ocupanții sunt bine fortificați nu doar cu câmpuri de mine, ci și cu tranșee. Drept urmare, forțele armate ucrainene sunt nevoite să lupte pentru fiecare palmă de pământ.

Reamintim că secretarul Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Naţională al Ucrainei, Oleksiyi Danilov, a remarcat că, în condițiile actuale, Forțele Armate își îndeplinesc „perfect” sarcinile contraofensive. Potrivit lui, în medie, rușii folosesc până la cinci mine pe metru pătrat pentru a se pregăti pentru operațiunile Forțelor de Apărare. În unele zone, apărătorii sunt nevoiți să dezamorseze toate aceste mine fără echipament adecvat.

Între timp, The Washington Post scrie că va fi nevoie de 757 de ani pentru a demina complet Ucraina după război. Potrivit autorilor articolului, urmează să fie deminate 174.000 de kilometri pătrați din teritoriul țării.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий