Toate femeile, copiii și persoanele în vârstă au fost evacuate de pe teritoriul Uzinei metalurgice „Azovstal” din Mariupolul asediat

8 05 2022 IN 1

Această componentă a operațiunii umanitare din Mariupol a fost finalizată, a declarat vicepremierul  și ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar al Ucrainei,

Iryna Vereşciuk. Evacuarea a fost susținută de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și de Organizația Națiunilor Unite.

În același timp, corespondentul militar, Andrii Ţaplienko, a atras atenția asupra operațiunii de evacuare „din culise”. El a subliniat că, după ce au salvat oameni, politicienii și liderii mondiali își mulțumesc reciproc, uitând de prețul acestei operaţiuni. Iar prețul este sănătatea și adesea viața luptătorilor din regimentul „Azov”.

„În timpul evacuării au murit trei militari ucraineni, șase au fost  răniți. Ei vor suferi îngrozitor, pentru că nu mai sunt medicamente în buncăr. Armata ucraineană a organizat și acoperit evacuarea la fața locului”, a scris Ţaplienko. El și-a exprimat recunoștința față de militarii căzuți pentru ca alții să trăiască.

Evacuarea a fost foarte lentă — convoiul a fost nevoit să stea lângă „Azovstal”, unde au avut loc lupte și alte provocări. Inamicul a încălcat în mod constant încetarea focului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий