Topul Bloomberg: Cine sunt cele mai bogate familii şi ce averi au

cea-mai-bogata-familie-din-lume-ii-bate-pe-gates-bezos-buffett-si-fratii-koch_size9

Walmart, Samsung, Koch Industries şi Hermes au clădit unele dintre cele mai mari averi transferate vreodată între generaţii, scrie Bloomberg.

Cele mai bogate familii din lume controlează o avuţie de 1.100 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.

De la batoanele Mars la eşarfele Hermes, de la supermarketuri la hoteluri şi firme de date la producători de medicamente, sursa acestei avuţii este variată, iar scara acesteia este uimitoare: peste capitalizarea de piaţă a Apple, toate depozitele deţinute de Citigroup sau întregul PIB al Indoneziei. Iar orice calcul subestimează probabil valoarea adevărată. Averea unor familii ca Rothschild sau Rockefeller este prea difuză pentru a fi estimată. Familiile a căror sursă de avuţie este în prezent imposibil de verificat sau derivă în principal de la stat sunt de asemenea absente.

Clasamentul Bloomberg nu include nici averile de primă generaţie şi nici pe cele aflate pe mâna unui singur moştenitor. Aceasta înseamnă că numai trei familii din Asia sunt incluse pe listă, niciuna din China ne­fiind prezentă, fapt ce reflectă boomul re­lativ recent al avuţiei înregistrat de regiune. Acest lucru ar urma să se schimbe în curând.

Diminuarea unor averi cândva renumite precum cele ale Pulitzer, Vanderbilt şi Wool­worth ilus­trează cât de obişnuită este irosirea chiar şi celor mai mari averi de familie.

Unii miliardari au o abordare diferită. Bill Gates şi Mark Zuckerberg se numără prin­tre antreprenorii care s-au angajat să-şi dedice cea mai mare parte a averii filantropiei.

Pe primul loc se situează Walton Com­pany, Walmart, cu o avuţie de 151,5 miliarde de dolari, din industria retailului de consum, cu sediul în Bentonville, Arkansas. Walmart este cel mai mare retailer după venituri, cu vânzări de 500 miliarde dolari generate de aproape 12.000 de magazine la nivel mon­dial. Holdingurile Walton Enterprises şi Walton Family Holdings Trust deţin jumătate din retailer, o participaţie care reprezintă baza celei mai mari averi de fa­milie din lume.

În prima generaţie, Sam Walton cumpără primul magazin, în cea de-a doua fiul cel mai mare al acestuia, Rob, devine preşedinte după moartea acestuia, iar în a treia Steuart Walton îl înlocuieşte pe tatăl său Jim în boardul Walmart.

Poziţia a doua este ocupată de Koch Company, Koch Industries, cu o avere de 98,7 miliarde de dolari, din industrie, cu sediul în Wichita, Kansas.

Fraţii Frederick, Charles, David şi William au moştenit rafinăria petrolieră a tatălui lor, Fred. Un conflict între aceştia pentru controlul companiei, de la începutul anilor í80, i-a făcut pe Frederick şi pe William să părăsească businessul, în timp ce Charles şi David au transformat afacerea în Koch Industries, un conglomerat cu venituri anuale de aproximativ 100 miliarde de dolari.

Pe locul trei se află Mars Company, cu o avuţie de 89,7 miliarde de dolari, cu operaţiuni în industria dulciurilor şi articolelor pentru animalele de companie. Sediul companiei se află în McLean, Virginia.

Frank Mars a învăţat să confecţioneze manual produse de ciocolată în timpul şcolii. Businessul pe care l-a fondat mai apoi este cel mai bine cunoscut pentru bomboanele M&Ms, Milky Way şi batoanele Mars deşi articolele pentru animalele de companie reprezintă aproape jumătate din veniturile de peste 35 miliarde de dolari ale companiei. Businessul este în întregime deţinut de membrii familiei Mars.

Următoarele în top sunt Van Damme, De Spoelberch, De Mevius Company, Anheuser-Busch InBev, cu o avuţie de 54,1 miliarde $, Dumas Company, Hermes, cu 49,2 miliarde $, Wertheimer Company, Chanel, cu 45,6 miliarde de dolari, Ambani Company, Reliance Industries, cu 43,2 mld $, Quandt Company, BMW, cu 42,7 mld $, Cargill, MacMillan Company, Cargill, cu 42,3 mld $ şi Boehringer, Von Baumbach Company, Boehringer Ingelheim, cu 42,2 miliarde de dolaari.

Добавить комментарий