Trei plăci comemorative pe fațada Gimnaziului din Hliboca

19 02 2023 F 1

Recent, la Gimnaziul din Hliboca au fost inaugurate trei plăci comemorative. Astfel a fost înveșnicită memoria a trei absolvenți ai acestei instituții de învățământ, care au pornit în viață fiecare pe calea sa, ca apoi aceste căi să se întâlnească pe linia frontului, unde au loc lupte crâncene pentru libertatea și independența Ucrainei. Pentru aceasta și-au dat viața absolvenții Gimnaziului hlibocean –  Valerii Krasnian, Ștefan Nicolaevici și Volodymyr Orșevski – apărători neînfricați ai Ucrainei.

Eroul popular al Ucrainei, voluntarul Valerii Krasnian a apărat eroic aeroportul din Donețk, și-a pierdut viața la 24 noiembrie 2022  în  regiunea Harkiv, călcând pe o mină a inamicului. I s-a conferit post-mortem titlul de Erou al Ucrainei. Ștefan Nicolaevici s-a aflat pe front din luna iunie și în ultima zi a anului 2022 a căzut cu moarte de erou în una din luptele de lângă Soledar. Pe front se află și sora sa, Paulina Nicolaevici, menționată cu o distincție de însuși Președintele țării.

19 02 2023 F 2

Volodymyr Orșevski a luptat pe frontul din regiunea Lugansk. Lupta de lângă satul Cervonopopivka, raionul Severodonețk, din 9 ianuarie anul curent a fost ultima pentru el. Eroul a completat rândurile „oștii celeste”.

A fost oficiat un parastas întru veșnica pomenire a acestor trei eroi. Despre ei au vorbit pedagogii, rudele și cei apropiați. Gimnaziul de la Hliboca și-a înscris eroii în catalogul memoriei veșnice.

19 02 2023 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий