Troiţele lui Anatolie Cebotar

24 10 2021 TROITA 3

Meşterul iscusit şi dascălul Bisericii din Berestea, Anatolie Cebotar, în ultimii ani s-a proslăvit prin ridicarea troiţelor la răscruci de drumuri şi la intrare în sat. După ce vara aceasta a fost sfinţită troiţa la răscrucea drumului ce duce de la autostrada Cernăuţi-Jitomir  spre Mălineşti şi Berestea, meşterului i s-au adresat nişte gospodari din localitatea vecină Crestineşti.

– M-au rugat să le meşteresc o troiţă asemănătoare ca cea de la drumul Mălineştiului, ne-a relatat domnul Anatolie. De fapt, la Crestineşti este o cruce de lemn la intrare în sat, dar e veche. În locul ei urma să fie pusă una nouă. M-am învoit şi lemnul pentru cruce tot eu l-am găsit. Troiţa deja e gata.

24 10 2021 TROITA 2

Astăzi, în zi de duminică, noua troiţă de la marginea Crestineştiului a fost sfinţită.  „Este ca un indicator pentru cei ce umblă pe căile Domnului”, consideră meşterul şi dascălul, Anatolie Cebotar. Ea le aminteşte celor ce pleacă sau se întorc în sat că prin credinţă şi fapte bune omul trebuie să-şi facă un nume.

24 10 2021 TROITA 1

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий