Trucuri pentru albirea dinților

brunette girl eating a strawberry

brunette girl eating a strawberryDacă doreşti să ai o dantură frumoasă, există mai multe trucuri pentru albirea dinților. Un zâmbet imaculat și strălucitor va trezi întotdeauna admiraţie.
O igienă dentară necorespunzătoare, consumul de dulciuri, cafea și vin, tutunul, toate au un efect negativ asupra dinților. Pentru a-i menține sănătoși și albi cât mai mult timp, încearcă următoarele trucuri pentru albirea dinților.

 Cele mai eficiente trucuri pentru albirea dinților
 Spală dinţii cu bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la albirea danturii, însă trebuie folosit cu moderaţie, pentru a nu deteriora smalţul dinţilor. Presară bicarbonat de sodiu pe periuţă şi curăţă dinţii cu mişcări blânde de sus în jos.
 Coaja de banană. După ce ai mâncat banana, nu arunca coaja acesteia. Albirea dinților cu coajă de banană este o metodă sigură și sănătoasă. Este unul dintre cele mai simple trucuri pentru albirea dinților.
 Spală dinţii cu sare. Foloseşte sare fină de bucătărie şi procedează ca în cazul bicarbonatului de sodiu. Atenţie să nu-ţi răneşti gingiile!
 Mănâncă căpşune. Ele trebuie consumate cu încredere ori de câte ori ai ocazia. Este recomandat ca, după fiecare masă, să consumi căpșune. Cu siguranță este unul dintre cele mai plăcute trucuri pentru albirea dinților.
 Foloseşte lămâie. Clăteşte gura după fiecare periaj cu apă în care ai stors o lămâie. Poţi freca dinţii şi cu coajă de lămâie.
 Alte trucuri pentru albirea dinților. Mănâncă mai multe mere, țelină și morcovi, deoarece cresc producția de salivă, ceea ce ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene. Consumă mai multe lactate, pentru că întăresc smalţul dinţilor și aduc mult mai multă strălucire.
Deși cunoști regula spălatului pe dinți dupa fiecare masă, totuși nu ai acces la periuță tot timpul, de aceea este bine să-ți clătești gura cu apă plată, pentru a îndepărta resturile de mâncare și pentru a împrospăta cavitatea bucală, acesta fiind unul dintre cele mai ușoare trucuri pentru albirea dinților.

Lasă un răspuns