Trump a confirmat că a blocat ajutorul militar destinat Ucrainei, dând vina pe Europa

646x404

Preşedintele american Donald Trump a confirmat, marţi, că a blocat ajutorul acordat de Statele Unite Ucrainei, o acţiune aflată în centrul unei furtuni politice privitoare la presiunea pe care liderul de la Washington ar fi exercitat-o asupra lui Volodimir Zelenski, de a-l investiga pe rivalul său democrat, Joe Biden, scrie Reuters.

Trump le-a spus reporterilor prezenţi la Adunarea Generală a ONU că nu este nimic greşit în suspendarea ajutorului de aproape 400 de milioane de dolari acordat Ucrainei, precizând că voia ca şi Europa, nu numai Statele Unite, să ofere sprijin țării noastre.
La Washington, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat, trebuie să se întâlnească, marţi seară, cu colegi de partid pentru a discuta despre suspendarea preşedintelui republican. În plus, un important senator american a cerut o investigaţie privitoare la suspendarea acestui ajutor.
Luni, Trump a negat că ar fi încercat să pună presiune pe preşedintele  Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică de pe 25 iulie, pentru a lansa o investigaţie pentru corupţie care să-l vizeze pe Biden, preferatul la nominalizarea democraţilor pentru prezidenţialele din 2020, şi pe fiul său Hunter, în schimbul ajutorului militar de la americani.
Înainte de discursul său de la Adunarea Generală a ONU, Trump a confirmat că a vrut ca fondurile pentru Ucraina să fie îngheţate, adăugând că ţările europene ar trebui să acorde asistenţă Kievului, dar s-a răzgândit după ce „oamenii m-au sunat”.
Trump le-a mai spus jurnaliştilor că încă este de părere că şi alte state trebuie să plătească pentru a ajuta Ucraina: „Banii au fost daţi, dar, foarte important, Germania, Franţa, alte ţări ar trebui şi ele să dea bani”, a afirmat Trump.
„Noi băgăm cea mai mare parte din bani şi întreb de ce. Ceea ce vreau şi insist este ca şi Europa să dea bani pentru Ucraina”.

Добавить комментарий