Trump spune că la întâlnirea cu Putin va insista pe Siria și Ucraina

1dae81284e889bbf261489c3c3ec9606

Președintele american Donald Trump le-a spus reporterilor că în cadrul așteptatului summit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, va insista să se discute despre războiul din Siria și criza din Ucraina.

Trump a făcut aceste declarații la scurt timp după ce, la Moscova, Consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere privind organizarea unui summit între președinții SUA și Federației Ruse, transmite Pagina de Rusia.

Donald Trump a sugerat că această întâlnire ar putea avea loc la Helsinki sau Viena, după Sumitul NATO, planificat pentru 11-12 iulie la Bruxelles.

În mod oficial, Moscova și Washingtonul urmează să anunțe astăzi locul și data întâlnirii dintre președintele american și cel rus.

În cadrul discuțiilor cu consilierul Bolton, liderul de la Kremlin Vladimir Putin a afirmat că, în prezent, relațiile ruso-americane nu sunt „în cea mai bună formă”, însă speră că se vor face primii pași pentru restabilirea acestora.

Consilierul pentru securitate națională al Statelor Unite, John Bolton, a amintit că, în trecut, chiar dacă liderii Rusiei și SUA aveau păreri divergente, totuși se întâlneau periodic. Acest lucru, a conchis John Bolton, era benefic „atât pentru ambele state, cât și pentru stabilitatea în lume”.

Добавить комментарий