Ucraina a ridicat interdicţia importului cărnii de porc din Ungaria

755127394606804

Efortul depus pentru redeschiderea pieţelor de export, închise din cauza pestei porcine africane, a avut rezultate. Ministrul ungar al agriculturii a declarat că în prezent Ucraina interzice doar importul produselor din carne de porc provenite din judeţele Heves şi Szabolcs-Szatmár-Bereg. Prin această decizie a autorităţilor ucrainiene, există din o posibiliatate excepţională pentru firmele ungare de a exporta o nouă categorie de produse, după ce săptămâna trecută a fost autorizat şi exportul furajelor şi al hranei pentru animale.

Inspectorul general al Autorităţii Sanitar-Veterinare din Ucraina, Boris Kobal, le-a transmis, într-o scrisoare oficială, autorităţilor ungare că a ridicat interzicerea exportului cărnii de porc, care a fost valabilă pentru întreaga Ungarie. Această decizie deosebit de favorabilă a fost luată de Boris Kobal în urma consutărilor pe care le-au avut cu secretarul de stat pentru asigurarea siguranţei alimentelor în Ministerul ungar al Agriculturii, Lajos Bognás, precum şi pe baza măsurilor luate de autorităţile ungare în vedere combaterii pestei porcine africane, transmise în detaliu autorităţilor ucrainene de Autoritatea Sanitar-Veterinară din Ungaria.

În sopul recâştigării pieţelor de export, Guvernul ungar a purtat discuţii cu reprezentanţi ai 30 de ţări. Astfel, produsele din carne de porc pot fi exportate din Ungaria – cu excepţi celor două judeţe amintite – în Honkong, Noua -Zeeleandă şi Canada, precum şi în Albania şi Georgia.

Добавить комментарий