Ucraina așteaptă 2,2 miliarde de dolari de la FMI în 2021

Bancnote de 100 de dolari

Ucraina se așteaptă să primească 2,2 miliarde de dolari repartizați în trei tranșe din Fondul Monetar Internațional în 2021, a declarat guvernatorului Băncii Naționale  Kyrylo Șevcenko pentru Reuters într-un interviu.

Comentariile sale sunt în premieră, când un înalt oficial ucrainean a dezvăluit așteptările de la Kiev, de când discuțiile cu privire la împrumuturile FMI s-au reluat în decembrie, după ce programul a fost pus pe pauză anul trecut din cauza îngrijorărilor legate de ritmul reformelor.

Șevcenko a dezvăluit, de asemenea pentru prima dată. că guvernul intenționează să emită euroobligațiuni în valoare de aproximativ 2,4 miliarde de dolari în 2021.

„Ne așteptăm la trei tranșe, 0,5 miliarde DST fiecare, pentru un total de aproximativ 2,2 miliarde de dolari anul acesta, iar restul banilor în 2022”, a spus Șevcenko.

FMI a aprobat un program de 5 miliarde de dolari în iunie anul trecut pentru a sprijini economia Ucrainei, deoarece a căzut în recesiune din cauza pandemiei coronavirusului.

„Munca misiunii continuă … Pe baza rezultatelor acestei săptămâni va fi mai clar la ce acorduri ajungem”, a spus Șevcenko, întrebat dacă Kievul ar putea anticipa primirea de bani până la sfârșitul primului trimestru.

El a spus că banca centrală își îndeplinește angajamentele FMI, minimizând îngrijorările legate de independența băncii centrale, care au fost evidențiate anul trecut, când predecesorul său a demisionat invocând intervenții politice.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий